Den strategiska alliansen innebär en kraftigt ökad satsning i Florida för Nimbus Groups nordamerikanska varumärke EdgeWater Power Boats och har som mål att utöka återförsäljarnätverket i delstaten. Syftet med expansionen är att förbättra servicen för EdgeWaters kunder och att tillgodose den ökande efterfrågan på innovativa kvalitetsbåtar i Florida. Initiativet är en del av Nimbus Groups uttalade satsning på tillväxt inom den hårt konkurrensutsatta marina industrin.

 
Nautical Ventures kommer att erbjuda EdgeWaters senaste modeller på fyra platser: deras mest prominenta återförsäljaranläggning i Fort Lauderdale och deras marina där, Palm Beach, Riviera Beach samt Apalachicola. Nautical Ventures är en väletablerad och privatägd återförsäljare i Florida som uppvisat en stark tillväxt. Nautical Ventures har en mycket välutbildad och erfaren personal samt en marina som erbjuder kompletta tjänster, vilket kommer att gynna ägare till EdgeWater-båtar på det som är den enskilt största motorbåtsmarknaden i världen.

”Vi är exalterade över att kunna utöka vår portfölj med varumärket EdgeWater som är starkt förknippat med kvalité och en avancerad design. EdgeWater passar i en nisch på marknaden som våra återförsäljare behöver adressera. Våra exklusiva kunder inom fiskesegmentet, tillsammans med vår försäljningspersonal, kommer att välkomna den möjlighet som varumärket innebär på våra marknader”, säger Nautical Ventures Groups vd, Roger Moore.
 
“Nautical Ventures Group har imponerat med sin ändrade inriktning och sitt fokus på några väl utvalda strategiska varumärken, däribland EdgeWater. Det driv och den passion som kännetecknar teamet på Nautical Ventures gör mig övertygad om att det här kommer att bli en framgångssaga”, säger Justin Joyner, Vice President Nimbus Group USA.