Nimbus Groups AB (publ) varumärke Alukin lanserar i höst den nya båtmodellen Alukin C 770, en båt som är en vidareutveckling av varumärkets tidigare modeller och en större uppföljare till modellen C 650 som lanserades förra året. Alukins båtar är byggda i helsvetsad aluminium och genom lanseringen av nya C 770 stärks Nimbus Groups produkterbjudande vilket är ett viktigt led i bolagets strategi för att växa på den globala båtmarknaden.

Alukins båtar är framför allt framtagna för kommersiellt bruk för transporter året runt och i alla typer av väder. Konstruktionen med skrov och hytt i ett sammansvetsat stycke, bidrar till ett extremt stumt och vridstyvt skrov som ger en stark båt med bibehållen stabilitet även vid extrema påfrestningar. Alukinbåtarnas robusthet och höga funktionalitet har gjort dem populära även för fritidsbruk och båtarna har fått ett positivt mottagande i såväl Europa som i delar av Nordamerika.

Alukin C 770 är en större version av Alukin C 650 som lanserades 2022. Skrovet har en totallängd på 7,7 meter. Båtens hytt har fått större rymd, bättre sikt och ett tystare skrov, med möjlighet till flexibel anpassning av sittplatser för upp till åtta personer i hytten. Alukin C 770 kommer att presenteras på höstens flytande båtmässor i Norden.

Aluminium kan återvinnas till 100 procent utan att metallen förlorar någon av sina naturliga egenskaper vilket innebär minskat avfall och minskat behov av att utvinna nya råvaror. Genom återvinningen sparas ca 95% av den energi som annars skulle krävts för framställning av ny metall. Cirka 75% av den aluminium som producerats globalt det senaste decenniet ingår i ett cirkulärt kretslopp där metallen hela tiden återvinns och används på nytt.