Nimbus Group AB (publ) har knutit till sig Mikael Heikfolk som ansvarig för bolagets affärsutveckling i rollen som Chief Business Development Officer, CBDO. Heikfolk kommer närmast från den finska motorbåtstillverkaren Axopar Boats Ltd där han var vd mellan 2017 och 2022. Heikfolk axlar ansvaret för affärsutveckling omgående och kommer att rapportera till Nimbus Groups vd Jan-Erik Lindström samt ingå som adjungerad i bolagets ledningsgrupp.

Heikfolk har en mycket gedigen erfarenhet inom strategi och affärsutveckling och var som vd för Axopar med om att öka bolagets årliga omsättning från 22 MEUR till 148 MEUR. Tillväxt är ett uttalat mål för Nimbus Group, inte minst på den viktiga nordamerikanska marknaden som svarar för häften av världsmarknaden för motorbåtar.

”Jag har jobbat mycket med Nordamerika och tycker att Nimbus Groups satsning där, inte minst med förvärvet av EdgeWater, är oerhört spännande. Nimbus Group har en attraktiv varumärkesportfölj och en klok tillväxtstrategi och jag ser fram emot att få bidra till att växa bolaget ytterligare”, säger Mikael Heikfolk.

”Med rekryteringen av Mikael Heikfolk får vi in en mycket erfaren och kompetent affärsman som i handling bevisat att han vet hur man framgångsrikt utvecklar och genomför tillväxtinriktade strategier. Hans mångåriga erfarenhet inom strategi och affärsutveckling kommer att bli ett mycket värdefullt tillskott för Nimbus Group”, säger Jan-Erik Lindström.