Nimbus Group AB (publ) utökar sin närvaro på den nordamerikanska marknaden genom att utse fyra nya återförsäljare för koncernens varumärken. Nimbus Groups har en tillväxtstrategi för den nordamerikanska marknaden som bland annat bygger på att utöka antalet återförsäljare och att tillhandahålla produkter som erbjuder ledande båtupplevelser.

De nya återförsäljarna är Longshore Boats i Charleston, South Carolina, Nautimar i Dominikanska Republiken, Len's Cove i Östra Ontario, Kanada, samt Paris Marine i västra Ontario, Kanada. Återförsäljarna har valts ut på grund av deras goda rykte, djupa marknadsförståelse och för att de har samma höga krav på kvalitet som Nimbus Group.

Longshore Boats har ett väletablerat namn inom branschen och har redan utmärkt sig genom att representera koncernens varumärke EdgeWater. Med sin placering i Charleston, South Carolina, kommer Longshore nu även att erbjuda båtar av varumärket Nimbus, vilka kommer att ställas ut från och med årsskiftet.

Nautimar i Dominikanska Republiken blir exklusiv återförsäljare av båtar av varumärket Nimbus i landet. Med en väl etablerad marknadsnärvaro och fokus på kundnöjdhet, säkerställer de att Nimbusbåtarna når nya kundgrupper i Karibien.
“Att dra nytta av den typ av mer äventyrsaktiga båtupplevelser som den här marknaden erbjuder är av högsta prioritet i deras affärsstrategi”, säger Lew Davis, Technical Sales Director för Nimbus Boats USA.

Len's Cove i Kanada blir auktoriserad återförsäljare för båtar av varumärket EdgeWater i östra Ontario där de servar kunder i områdena kring Kingston och Ottowa. Len’s Cove, välkända för sin omfattande branschkunskap och sin höga nivå av kundservice, är en idealisk partner för att öka varumärket EdgeWaters närvaro i regionen.

Paris Marine, Ontario, Kanada, är ett familjeägt och familjedrivet företag i tredje generationen med bas i Peterborough som fokuserar på området norr om Ontario, välkänt för sina många sjöar. Paris Marine kommer nu även att börja sälja båtar av varumärket EdgeWater och utgör med sin höga servicenivå och goda förankring i den lokala båtmarknaden ett viktigt tillskott till Nimbus Groups återförsäljare.